KOP79cac1 konecnagrofovaNa lodi Albatros na Vltavě zahájili kampaň pro volby do Evropského parlamentu komunisté. Jdou do nich s nejmladší kandidátkou v čele, osmatřicetiletou Kateřinou Konečnou.  Odkaz na zdroj zde

SČM si zakládá na tom, že vedoucí kandidátka je mladší i než volební lídr Pirátů Marcel Kolaja, který je o půl roku starší. „Dejme EU konečnou,“ řekla při zahájení kampaně mluvčí KSČM Helena Grofová.

Dejme EU Konečnou je i osobní volební slogan Konečné. KSČM, jejíž politická váha vzrostla poté, co toleruje menšinovou vládu ANO a ČSSD, představila i volební heslo celé strany, které je trošku jiné a zní: „Nenechme to tak“.

Trojkou kandidátky KSČM do eurovoleb je jednatřicetiletý Arťom Korjagin, který...Lídr kandidátky KSČM do Evropského parlamentu Kateřina Konečná (vlevo) s mluvčí... Komunisté zahájili kampaň pro volby do Evropského parlamentu na botelu Albatros...Místopředsedkyně KSČM Kateřina Konečná vede kandidátku do Evropského parlamentu.

KOP78078b Konecna3
Pro začátek kampaně si strana přichystala i speciální míchaný drink, ve kterém byla skotská whisky, led, chilli paprička a také stranický symbol třešnička.

„Pro mě je úspěch ne obhájit tři mandáty, ale získat čtyři. Buďte s námi, jsme s vámi. Jsme na jedné lodi, pojďme do toho “ řekla při startu kampaně Konečná.

V končícím období Evropského parlamentu byla jednou ze tří zástupkyň KSČM spolu s Jiřím Maštálkou a Jaromírem Kohlíčkem, který nahradil zesnulého Miloslava Ransdorfa.

„EU je jako žižkovský bar ve tři ráno,“ řekl kandidát

Pozoruhodného člověka má KSČM na třetím místě kandidátky. „Současná Evropská unie vypadá jako žižkovský bar kolem třetí ráno,“ řekl Arťom Korjagin, barman, který se narodil v Leningradu (dnešním Petrohradu, pozn. red.). Většinu života ovšem prožil v Česku, je mu 31 let a pozornost vzbudil, když dostal v září 2017 podmíněný trest 18 měsíců odnětí svobody za to, že během summitu zemí G20 v Hamburku házel kameny a lahve na policisty.

K činům, které spáchal večer 7. července ve čtvrti St. Pauli v Hamburku, se přiznal. „Nechal jsem se strhnout agresivní atmosférou, která panovala mezi policisty a demonstranty,“ uvedl v prohlášení, které u soudu četl jeho advokát. Nyní Korjagin svého počínání lituje.

„Myslím si, že naše kandidátka je nejmladší ze všech parlamentních stran,“ uvedla mluvčí komunistů Grofová. Kampaň, do které hodlají komunisté vložit 7,5 milionu korun, chtějí komunisté s kandidátkou nazvanou „KSČM - Česká levice společně!“ vést hodně na sociálních sítích. Omezí billboardy a chtějí být víc vidět v ulicích.