medailon lukasek

Jako učitel se specializoval na fyziku a přírodní vědy. Jak si vedl v této roli, nejlépe ukazuje fakt, že se v r. 2005 dostal do finále soutěže „Zlatý Amos“. Deset let pracoval v Dobrušce jako tajemník městského úřadu, 12 let působil v různých komisích kraje i osm let jako krajský zastupitel. Při této své práci ve městě se podílel např. na výstavbě krytého bazénu, koupaliště, teplárny, polikliniky, nových škol, sídliště Orlická a dalších objektů v Dobrušce. Je autorem publikací přibližujících krásy kraje a napsal i tři knihy pohádek. Byl dlouholetým členem Horské služby, jeho koníčky jsou turistika a psaní.

Nelíbí se mu, že někteří poslanci nehájí naši zemi, naše občany. Častokrát jde o politiku v zájmu USA, EU, NSR nebo dokonce sudetoněmeckého landsmanšaftu. Naše vlast má bohatou a důstojnou historii. Nemá se za co stydět a nemusí nikomu podlézat. Suverenita, pořádek a spravedlnost – to je potřeba prosazovat, a ne vystupovat tak, že se za naše čelné politiky musí obyčejný občan stydět. Protože většinu svého života působil ve školství, rád by se na tuto oblasti zaměřil i v Poslanecké sněmovně, díky působení v krajském zastupitelstvu mu není cizí ani oblast sociální.

Fb KV KSČM KRHK: www.facebook.com/kvkscmkrhk
web KV KSČM KRHK: www.kscmkrhk.cz